Piirin boggiamestaruudet Nivalaan

6.11.2020

 

Piirin boggiamestaruudet Nivalaan

Boccian piirinmestaruudet saatiin tänäkin vuonna ratkaistua. Keväällä normaalisti pidettävä koitos siirtyi kaikkien tuntemasta syystä syksyyn. Hieman jännitti, että kuinka tässä käy, uskaltavatko joukkueet lähteä kisailemaan ja onko ehditty harjoitella. Ja tietysti epäilys sen ”pirulaisen” kyvyistä iskeä meihin riskiryhmäläisiin. Olimme kuitenkin varautuneet hyvin käsideseillä, kasvomaskeilla ja suojakäsineillä. Emme myöskään poskisuudelmin ja halauksin lähennelleet toisiamme. Vältimme kaikessa lähikontakteja ja ne  supistuivat kyynärpäätervehdyksiin  ja japanilaistyylisiin kaukokumarruksiin.

Nivalan ylivoimaa

Näillä toimenpiteillä varustautuneina  piirin paras bocciajoukkue ja yhdistys selvisi.  Kisat olivat suoranaista Nivalan ylivoimaa.  A-sarjan mestaruus ja kolmas sija ja B-sarjan mestaruus ei jättänyt paljon jaettavaa muille.  Vain Martinniemen joukkueen kiilaaminen A-sarjan kakkoseksi  esti kaikkien kärkipaikkojen menon Nivalaan. Tylyä oli siis nivalalaisten komento ja kaikesta  päätellen he olivat myös harjoitelleet mestaruutensa eteen.  Oikein lämpimät onnittelut nivalalaisille.

Ottelusijoitukset: A-sarja,  1. Nivala I,  2. Martinniemi I,  3. Nivala II,  4. Taivalkoski I, 5. Raahe I ja 6.Oulu II. B-sarja: 1. Nivala III, Taivalkoski II, Oulu I, Haukipudas I, 5. RES I ja 6. Martinniemi II.

Säännöt estivät B-sarjan voittajan nousun

Yhteensä joukkueita kisoihin oli ilmoittautunut 12. 6 A-sarjaan ja saman verran B-sarjaan. Kummassakin pelattiin yksinkertainen sarja eli kaikki kaikkia vastaan.  Näin ottelut jakautuivat tasaisesti eli 5 ottelua jokaiselle joukkueelle.  A-sarjaan nousi B-sarjan 2. Taivalkoski II ja 3. Oulu I. eikä sarjasta tippunut kukaan.  Sarjanousu olisi kuulunut myös ottelutuloksen perusteella  Nivala III: lle, mutta säännöt mahdollistavat vain kahden joukkueen mukanaolon A- sarjassa.