Oulunpiirin Boccia mestaruus Nivalaan

Eläkkeensaajien Oulun piirin boccia-joukkuemestaruuskilpailut järjestettiin lauantaina 20.2.2016 Taivalkoskella. Osallistujat olivat eri puolilta entistä Oulun lääniä. Kaikkiaan 17 joukkuetta kisaili kahdessa sarjassa, A-sarjassa 8 aikaisemmin parhaiten menestyneet ja B-sarjassa muut 9 joukkuetta. Kilpailupaikalla oli parhaillaa pelaajia ja katsojia lähes kaksisataa.

A-sarjan ottelut pelattiin jokainen jokaista vastaan, eli 7 ottelua tuli kullekin. Parhaaksi joukkueeksi osoittautui Nivalan Eläkkeensaajien II-joukkue, toiseksi tuli Nivalan Eläkkeensaajien I-joukkue ja kolmantena oli Martiniemen Eläkkeensaajien I-joukkue. Oulun Eläkkeensaajien II-joukkue jäi tällä kertaa viimeiseksi ja putosi B-sarjaan ensi kaudeksi.  

B-sarja pelattiin kahdessa lohkossa, isommassa viiden joukkueen lohkossa oli neljä alkuottelua ottelua ja toisessa neljän joukkueen lohkossa pelattiin kolme alkuottelua. Kummankin lohkon kaksi parasta pääsi jatkoon ja ratkaisuottelut loppuotteluun pääsystä pelattiin kerrasta poikki-menetelmällä.

B-sarjan voittoon kipusi Taivalkosken Eläkkeensaajien III-joukkue. Joukkue ei kuitenkaan noussut A-sarjaan, koska Taivalkoskella on jo A-sarjassa kaksi joukkuetta. Toiselle sijalle kipusi Oulun Eläkkeensaajien III-joukkue ja se nousi A-sarjaan tulevaksi kaudeksi. Kolmanneksi tuli Kajaanin Eläkkeensaajien I-joukkue.