Muistoja menneestä

- Meillä on ollut aina hyvä porukka, tuumi Sulo Laurila.
Maija Pyy Nivalan Eläkkeensaajien uusi puheenjohtaja.
Jorma Jylhän mukaan asumistuen leikkauksen perumisesta on mieliä kohottava vaikutus.
Vappu Ojan mukaan ruoka oli hyvää ja peti oli leviä.

EKL:n eduvalvontaristeilyllä: "Saa halata!" ja "Verkosta virtaa

EKL:n Oulun piirin väki kävi Edunvalvontaristeilyllä 16.–17.11. ja 17.–18.11.2015. Ensimmäinen laiva oli yksinomaan EKL:n jäsenten käytössä. Toinen laiva oli lähestulkoon täysi EKL:n jäsenistä.

Ensimmäisellä risteilyllä sosiaali- ja terveysministeriön ylitarkastaja Kati Hokkanen alusti aiheesta ”Tuoreinta tietoa sote-uudistuksesta”. Lisäksi omaishoitajat ja läheiset-liiton toiminnanjohtaja Marja Tuomi sekä koulutus- ja kehittämispäällikkö Merja Kaivolainen kertoivat omaishoidon tilanteesta maassamme otsikolla ”Omaishoito eilen, tänään ja huomenna”.

Ständeillä esittäytyivät liitto ja sen yhteistyökumppanit. EKL:n elinvoimaa esitteli mielen hyvinvointiin ja ikään liittyvää asiaa ”Sun tarina, mun tarina”. Lisäksi tutustuttiin Seniori-hyvinvointitreeneihin ja Elinvoimaa työpajoihin. Verkosta virtaa kutsui risteilyväkeä mukaan surffaamaan tiedon aallonharjalle: tutustumaan laitteisiin ja peleihin!, ajatukselle, että opit uutta ja pääset jakamaan osaamistasi muille.

Molempien risteilyjen viihteestä vastasi paljon toivottu ja erittäin suosittu Kolmen kuninkaan tarina esittäjinään tangokuninkaat Risto Nevala, Marko Lämsä sekä Jukka Hallikainen. Ristelyllä oli koko ajan lupa halata ja sitähän tehtiin tuttujen sekä tuntemattomien kanssa

 

 

Sulevi Laurila tarkoituksena oli lähteä risteilylle rentoutumaan.

-          Meillä on ollut aina hyvä porukka. Minä olen viihtynyt hyvin tässä porukassa ja sen takia olen lähtenyt risteilylle.

Maija Pyy on juuri valittu Nivalan Eläkkeensaajien uudeksi puheenjohtajaksi. Hänen mukaansa hänen ensimmäinen tehtävänsä on hankkia yhdistykseen uusia jäseniä.

-          Tässä on tehtävä yhteistoimintaa ammattiosastojen kanssa. Sieltä kautta on mahdollisuus saada nuorempia jäseniä. Tavoitteena on saada heidät heti eläkkeelle tultua jäseniksi. Osallistumme muun muassa jäsenhankintakamppaniaan, Maija Pyy totesi.

Hänen toinen tavoitteensa on palvella jäseniä mahdollisimman hyvin ja heidän toiveittensa mukaan.

Puheenjohtaja aikoo olla mukana myös varainhankinnassa.

-          Ensi vuonna muun muassa Työväen Sivistysliiton rahoitus muuttuu. Nyt on keksittävä uusia rahoituskanavia.

Maija Pyy odottaa risteilyltä uusia ideoita muun muassa jäsenhankintakamppaniaan.

Hänen mukaansa on mielenkiintoista tavata muita eläkkeensaajia.

-          Aina saa uusia vihjeitä ja ideoita kun saa tavata muita eläkkeensaajia. Uusia ideoita voi ”varastaa”, Maija Pyy totesi.

 

 

Jorma Jylhä mukaan ”yleisfiilinki” on hyvä.

-          Väki on selvästi innostunut ja sillä tavalla odottavalla ja uteliaalla mielellä. Edunvalvontasiat ovat tietenkin kaikkien huulilla, Jorma Jylhä painotti.

Jorma Jylhä sanoi olevansa varma, että tämän viikon uutinen asumistuen leikkauksen perumisesta on mieliä kohottava vaikutus.

-          Piipahtaminen Tallinnassa on monelle ensikertalaiselle mieleen painuva kokemus. Kaikki tällainen kuuluu pieneen matkaan, Jorma Jylhä sanoi.

Jorma Jylhän mukaan matkassa on asian ja viihteen sopiva tasapaino. Kumpaakin on tarjolla. Retkellä on mahdollisuus solmia uusia ja syventää vanhoja tuttavuuksia.

-          Kaikilla näillä on merkitystä, Jorma Jylhä korosti.

Vappu Oja on ollut Nivalan Eläkkeensaajien jäsenenä noin vuoden. Hän on on tykännyt olla mukana yhdistyksessä.

-          Mahtava porukka, Vappu Oja kiteytti asian kahteen sanaan.

Vappu Oja odottaa risteilyltä mukavaan yhdessäoloa ja ettei laiva uppoa. Hän odottaa mukavaa seuraa ja uusia ihmisiä.

-          Vanhoistakin ystävistäkin tulee esille uusia asioita ja uusia kykyjä, Vappu Oja totesi.

Vappu Ojan mukaan ruoka oli hyvää ja peti oli leviä.

Risteilymatkalla oli asiaa ja viihdettä sopivassa tasapainossa. EKL oli hyvin esillä. Keskeiset esillä olevat asiat EKL:sta olivat Elinvoimaa- ja Verkosta virtaa hankkeet.